Kezelési útmutató

Kedves Felhasználó!

Örömmel köszöntjük Önt is a tagjaink között, egyúttal szeretnénk megköszönni hogy a mi jószágunkat választotta. Biztos lehet benne hogy jó választásának köszönhetően Vizsla típusú kutyája hosszú éveken át fogja Önt és kedves családját szolgálni.

Itt bővebb leírást talál a Vizsla típus Lili 2,0 modelljéről.

matra

A Lili 1,0 típus még fejletlen és kiforratlan típusnak számított, melyben sem az ideiglenes felhasználó, sem a felhasználóval szimbiózisban élő további jószágok nem találtak boldogságot, így szükséges volt továbbfejleszteni azt. Bizton állíthatjuk hogy mind szoftveres, mind hardveres téren jelentős előrelépések történtek, így önnek már csak a személyes finomhangolásokat kell elvégezni. Folyamatos és szakszerű használat mellett a Lili 2,0 nem fog átváltani az 1,0 vészprogramra.

Szükséges tudnia, hogy a Lili 2,0 ütésre, hangos szó hallására, bántalmazásra nem alkalmas, irányítása csakis pozitív megerősítésekkel, és határozott, de szelíd fellépéssel lehetséges.

Ennek tudatában javasoljuk Önnek az alábbi hardverek telepítését a jószág mellé: Síp, klikker, kerékpár, jutalomfalat tartó edény, fényképezőgép, opcionálisan távcső, tekintettel a nagy hatótávolságra.

A Lili 2,0 hardveresen igényli a napi egy-két alkalommal kivitelezett ún. eü. sétát, pórázzal vagy anélkül. A kutya esetleges előzési kísérleteit egy “shhh” hanggal tudjuk meggátolni, esetenként -ha ez nem hatna- akkor megállásunk után a jószág automatikusan visszatér mögénk alaphelyzetbe. Ha a jószág esetleg túlfűtött, és nem hallgat a szép szóra, az előzéskor óvatosan lábbal akasszuk össze a két hátsó lábát, ezzel tudathatjuk vele legmélyebb felháborodásunkat. Sokat segíthet a fal mellett történő közlekedés, ebben az esetben a jószág szorosan a lábunk mellett halad, sőt, esetleges megtorpanásunkat hűen lemásolja.
Ezt a programot frissíthetjük, ha heti három-négy alkalommal a jószággal eljátsszuk hogy megállunk, majd csak egy nagyot lépünk előre. A jószág felzárkózik, várakozó programra vált a következő lépésig.Ha elmozogna akkor ismét a “shhh” hangot kell hallatni, arra visszatér. Javasolt 5-10 lépés 5-10 másodperces szünetekkel, ez segít kalibrálni az egyébként elállítódásra hajlamos követőszoftvert. A síp hangjára a Lili 2,0 nagyon aktívan figyel, a hang észlelése után rögtön nagy sebességgel közelít. Egyéb jószágok környezetében javallt másodlagos felügyelet (ld.: póráz) az első időkben, amíg a jószág a felhasználóbarát státuszt meg nem kapja. A Lili 2,0 kivitelénél fogva rendkívül alkalmas további jószágokkal való játékra, önfeledt szaladgálásokra, sőt, alkalomszerűen az eldobott tárgyak visszahozására is. Mivel a 2,0 szoftver családbarát, nyugodtan ajánlható gyermekek közelébe is.

1357983877596

A Lili 2,0 igényli a hétvégenként kivitelezett nagy kirándulásokat, ilyenkor törlődnek a programjából a következő hibakódok: Ordibálás, ajtókaparás, felugrálás,kert felásása, díszhalas tóban megmártózás, otthon
elkövetett kontroll nélküli túlpörgés. A hétvégi nagy séták elhagyása az Ön felelőssége,az ezek nyomán kialakult károkért a felelősség Önt terheli!

Felhívjuk figyelmét, hogy a jószág hardveresen alkalmas nagy terepszögű tárgyak megmászására, öngyilkosnak tűnő manőverek végrehajtására, valamint másodpercek alatt képes a szem elől eltűnni. Az alakváltás képessége is felmerült, bár még bizonyítást nem nyert az elmélet. Ezen funkciók bár ijesztően hatnak emberi szemmel, mégis üzemszerű működést feltételeznek, külön beavatkozás nem szükséges, sőt, hardveresen erősítő hatással vannak. A vadakkal tarkított erdőben gyakoroljunk komolyabb felügyeletet, a Lili 2,0 szoftver ki van hegyezve az állomány kergetésére, kortól mérettől, vallási hovatartozástól függetlenül.
A Lili 2,0 élősködők ellen védett Killtix nyakörv által, ennek érvényessége 2013 04.hó, utána gondoskodni kell pótlásról.

A jószág igényli a naponta történő táplálékfelvételt, melyről bővebb leírást itt talál. A Lili 2,0 hétfő kivételével minden nap este, a séta után végzi a táplálékfelvételt, 19:30 óra körül. Eddigre a beépített atomóra is pontosan jelez, az éhségérzetet üvegrepesztő ultrahanggal is megerősíti.  A tálba kimért étellel a jószág elé guggolunk, evést imitálunk a tálból addig amíg a jószág le nem ül, és el nem csendesedik. Ha ez megtörtént, akkor az ételt elé tesszük. A Lili 2,0 eltűri hogy a gazda az ételbe belenyúljon, a tálat arrébb vigye, vagy a jószágot simogassa evés közben.
Ha a jószág jóllakott, a tálat javallott rögtön eltenni a környezetéből.

20121228878

Evés utáni nyugalmában meg lehet kezdeni a klikkeres foglalkozást, a megfigyelések szerint ekkor a legfogékonyabb az adatbevitelre. 5-10 perc foglalkozás több mint elég, ennyi idő alatt a szoftver a végkimerülésig
jut. Most a dobozos játékoknál tartunk, éppen a jobb láb, bal láb, mindkét láb váltogatását tanulja. Erről a facebookra tettem fel videót is, ott megtekinthető az eddig elért csekélyke eredmény. Az alap parancsokkal a
program megbirkózik, a gyere, menj, ül parancsokat végrehajtja. Kézjeleket is felismer, a gyere parancsot mutatóujjal a jószág felől a gazda irányába történő mutatás, a menj parancsot az ellenkező irányba mutatás indukálja. Az ül parancsot feltartott mutatóujjal generálhatjuk.

A Lili 2,0 alkalmas házon belüli tartásra, azonban a szoftver még fejlesztés alatt áll, az alábbiak kiküszöbölése céljából: Alvásidőben elmozog kijelölt helyéről, alkalomszerűen önkiszolgál, a kanapét önkényesen
látogatja, az elöl hagyott ételt leeszi. A kilincsekkel jó viszonyt ápol, egyedül a bekulcsolt ajtó jelent akadályt. Mindezek mellett jellemző a békés pihengetés, szobatisztaság, valamint jelentős igény vakargatásra, és
szeretgetésre, melyet csillogó szemmel történő pillantásokkal, és önelégült morgással hálál meg.

A szoftver hibái között az alábbi tételek szerepelnek megoldásokkal együtt:
Felugrálás: Az egyik leggyakoribb hiba,legjobb elhárítás ha a felugráskor megfogjuk a jószág lábát, és legalább egy percig tartjuk. Az ilyenkor bekövetkező vészprogram a sikítozás, lábrángatás, ezeket egyszerűen ignoráljuk. Egyéb módok, pl lábra lépés, félrelökés eddig nem vezetett sikerre.
Visítozás(-tól az idegbeteg ordításig): Erre két mód létezik: Vagy fogjuk jószágot és egy kerékpárral 10-20 km-es túrára visszük, vagy ha ehhez nem adottak a feltételek (pl 23:20 perckor amikor már alszunk) akkor hatásos lehet egy már tisztítószertől alaposan megtakarított ablaktisztítós flakon, melyből vizet tudunk porlasztani a jószág arcába, melytől rögvest visszakapcsol az alapprogram.
Türelmetlenség: Abban az esetben ha a jószág önkontroll nélkül pörögne, Önnek annyi a dolga hogy a kutya viselkedését ignorálja, álljon mozdulatlanul, és ne nézzen a jószágra. A Lili 2,0 intelligens szoftvere venni fogja a jelet, és pár perc után leül Ön mellé, ezután már bátran foglalkozhat vele kedve szerint. Javasolt továbbá, hogy hazaérkezéskor 3-5 percig ne foglalkozzon a kutyával, ne nézzen rá. ne szóljon hozzá, ez erősíti a jószágban a főnököt látni Önben. Ugyanezen protokollt javasoljuk reggeli távozáskor is, a jószág pár nap alatt megtanul pihenőre váltani amikor Ön elhagyja lakóhelyét, így megelőzheti a destruktív programok beépülését a szoftverbe.

67048_344118082372945_692695766_n

Mindezen átmeneti kényelmetlenségek mellett a legnagyobb gondot a végzetes belehabarodás fogja jelenteni, igéző szép szemeivel, bohókás viselkedésével, bújásával átértékelteti Önben az átélt problémákat,
sikeresen belopja magát az ember szívébe. Önnek mindössze annyi a teendője hogy hagyja a jószágnak a szeretetét kimutatni, valamint Ön se titkolja ugyanilyen irányú vonzalmát.

Mindezek után nem maradt más, mint az Ön felügyelete alá engedjük a jószágot, sok szép együtt töltött évet kívánunk!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s